T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇORUM / MERKEZ - İsmail Kakaç İlkokulu

Protokol Eşlerinden Okulumuza Ziyaret

Çorum Valisi Sayın Mustafa ÇİFTÇİ' nin eşi Sayın  Azime  ÇİFTÇİ;  Garnizon Komutanı, Emniyet Müdürü,  Belediye Başkanı, Belediye Başkan Yardımcılarının eşleri ve Kent Konseyi üyesi Firdevs YALÇIN ile birlikte okulumuzu ziyaret ettiler.

Okul girişinde çiçekle karşılamanın ardından davul ve zurna eşliğinde Okul halk oyunları ekibimiz gösterisini sergiledi. Renkli bir karşılamadan sonra Okul Müdürümüz Ender Özcan ÖZÇAKIR, okulda yürütülen çalışmalar hakkında hanımefendiyi bilgilendirdi. ÖZÇAKIR, "Mutlu Anne Mutlu Çocuk Projesi" kapsamında açılan bağlama kursuna annelerin 3 yıldır devam ettiklerini ifade ederek, ziyaretçilerle birlikte müzik atölyesini gözlemledi. Proje sayesinde annelerin kendilerini yetenekleri doğrultusunda geliştirdiklerini ve güzel zaman geçirdiklerini, mutlu olan annelerin duygularının çocuklara da yansıdığını anlatan ÖZÇAKIR; "Okulumuz akademik eğitimin yanında kültürel ve sportif faaliyetlerle de öğrencilerin gelişimlerini destekliyor." dedi. Daha sonra Ziyaretçiler, 2023 eğitim vizyonu kapsamında okulda açılan spor atölyesini ziyaret ederek jimnastik kursuna devam eden öğrencilerinin gösterisini izledi. Sportif ve kültürel faaliyetlerin gösterimlerinin ardından sınıflarda yürütülen akademik çalışmaları yakından görmek için sınıflara girildi. "Eğlenerek Öğreniyorum Projesi" kapsamında 1. Sınıflarda uygulanan eğlenceli öğretim yöntemlerini anlatan ÖZÇAKIR, "Çocuklar için en önemli kavram oyundur ve bizler eğitim ortamlarını çocukların eğlenebileceği bir düzene kavuşturabilirsek öğrenmelerini kolaylaştırabileceğimizi düşündük. 1. Sınıflardaki çocuklarımız çeşitli oyunlarla hem eğleniyor, eğlenirken de hecelemeyi, ritmik saymayı öğreniyor." dedi.

Öğretmenlerimizle bir araya gelen ziyaretçilere çeşitli ikramlarda bulunulurken hanımefendi okulda yapılan diğer çalışmalarla ilgili bilgilendirildi. Gördükleri karşısında mutlu olduğunu ifade eden Sayın Azime ÇİFTÇİ "Okul şehir merkezinden biraz uzakta yer almasına karşın çok temiz ve güzel imkanlar yaratılmış. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık." dedi.

Okul Müdürümüz Ender Özcan ÖZÇAKIR, daha önce yapılan ve ulusal ve yerel basında ses getirmiş projelerden bahsetti. Bunlar arasında Geleneksel Çiğdem Aşı ve ev gezmesi, Çanakkale' yi anma etkinlikleri, AHL Alışveriş Merkezi'nde spor ve sanat atölyelerinin gösterilerinin sergilenmesi, TRT Müzik kanalının yayınladığı bir belgeselde müzik atölyemizin bağlama performanslarına yer verilmesi konuşuldu.

Öğretmenlerimizle sohbetin ardından Sayın Azime ve ÇİFTÇİ ve beraberindeki ziyaretçiler, okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ederek okuldan ayrıldılar. Ziyaretin sonunda bir hatıra fotoğrafı da çekildi.

03-01-202003-01-202003-01-202003-01-202003-01-202003-01-202003-01-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.01.2020 - Güncelleme: 03.01.2020 10:53 - Görüntülenme: 314
  Beğen | 0  kişi beğendi