İSTİSMAR ÇOCUĞUN YAZGISI DEĞİLDİR

28 Kasım Perşembe Okul Rehberlik Öğretmenleri tarafından Çocuk İhmali ve İstismarı Aile Eğitim Semineri gerçekleştirildi.

28 Kasım günü okulumuzda gerçekleştirilen eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürümuz Sayın Ender Özcan ÖZÇAKIR, ayrım gözetmeksizin tüm çocukların sağlık, beslenme, eğitim ve yaşam hakkı gibi temel haklarının olduğunu ifade ederken aynı zamanda çocuk ihmalinin ve istismarının engellenmesi konusunda yetişkinlere önemli görevler düştüğünü ifade etti. ÖZÇAKIR, eğitimde sunum yapacak olan rehberlik öğretmenlerimize ve eğitime kalan velilerimize teşekkür etti.

Okul Rehberlik Öğretmenimiz Caner TURAN, yaşadığımız dünyada çocukların temel sorunları arasında göç, savaş ve cinsel istismar olduğunu vurgulayarak yetişkinlerin bu konuda önemli görevleri olduğunu vurguladı. Çocuk Hakları Sözleşmesi ve Çocukların Temel Haklarına değinen TURAN, "Çocuğa Yönelik Kötü Muamele, Risk Faktörleri, Kötü Muameleye Maruz Kalan Çocuklarda Gözlemlenen Davranışlar" konularında sunumunu devam ettirdi.

Okul Rehberlik Öğretmenimiz Nur KALAYCI TENGİZ, çocukları korumak için ebeveynlerin en önemli görevinin bilinçlendirmek ve doğru bilgiyi zamanında ve uygun dille aktarmak olduğunu dile getirerek ailelere düşen görev sorumlulukları anlattı. TENGİZ, özellikle cinsel istismarla ilgili hatalı varsayımlarımızın çocuklar için risk oluşturduğunu vurguladı.

Seminer sonunda söz alan Okul Müdürümüz Ender Özcan ÖZÇAKIR, gerçekleştirdikleri sunumdan dolayı rehberlik öğretmenlerimize teşekkür ederek onlara çiçek takdim etti.

03-12-201903-12-201903-12-201903-12-201903-12-201903-12-201903-12-201903-12-2019

Yayın: 03.12.2019 - Güncelleme: 03.01.2020 10:54 - Görüntülenme: 256