ÇORUM / MERKEZ - İsmail Kakaç İlkokulu

Çocukları Hayata Hazırlıyoruz

Okula yeni başlayan öğrencilerin ailelerine yönelik "Okula Uyum" başlığıyla aile eğitimi semineri gerçekleştirildi.

Okul hakkında bilgilendirme yapan Okul Müdürümüz Ender Özcan ÖZÇAKIR "Çocuğun başarısı için öncelikle çocuğun okula uyum sağlaması önemlidir. Biz çocuklarımızın rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim alabilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Çocuğun başarısının ancak okul-aile-çocuk iş birliğiyle geleceğini biliyoruz." diyerek ailenin eğitimdeki önemini vurguladı. Öğretmenlerin özverili çalışmalarıyla elde edilen başarılarından bahseden ÖZÇAKIR "Amacımız 2023 Eğitim Vizyonu ışığında çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı, yüreği vatan ve millet sevgisi dolu, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, gelenek ve göreneklerimize bağlı, farklılıklara saygı duyan ve bir arada yaşama kültürü olan, özgür bir birey olmanın yanında toplumsal olaylara karşı duyarlı bireyler yetiştirmektir.  Çocuklar için açtığımız sportif ve sanatsal kursların yanında velilerimiz için de kurslar açıyoruz. Mutlu bir annenin çocuğunu daha mutlu edeceğini biliyoruz." diyerek örnek çalışmalarından dolayı öğretmenlere, yardımcı personellere ve desteklerini esirgemeyen velilere teşekkür ettiğini belirtti.

Okul Rehberlik Öğretmenimiz Caner TURAN, okul çağındaki çocukların gelişim dönemi özellikleri, okul olgunluğu ve okul korkusu konularında bilgilendirme yaparken Okul Rehberlik Öğretmenimiz Nur KALAYCI TENGİZ de okul korkusuna neden olan etmenler ve uygun anne baba tutumları ile devam etti.

06-10-201906-10-201906-10-201906-10-201906-10-201906-10-201906-10-201906-10-2019

Yayın: 06.10.2019 - Güncelleme: 06.01.2020 09:27 - Görüntülenme: 357